ייבוש תת רצפתי – מתי יש צורך בכך?

במקרים בהם חודרים מים לתוך התשתיות והשטח שמתחת לאריחים והמים נשארים כלואים ולכן אינם מתייבשים, יש לבצע ייבוש תת רצפתי. מים כלואים מתחת לריצוף או רטיבות מתחת לריצוף עלולים לגרום לשלל בעיות, ביניהן: פגיעה בבריאות של בני הבית, פגיעה במראה הבית ופגיעה בתשתיות ובמבנה, לכן חשוב מאוד לגלות את הימצאותם של המים ולטפל בבעיה בצורה יסודית.

כיצד ניתן להבחין בקיומה של רטיבות מתחת לריצוף?

אנשים שמרגישים שרמת האוויר הצח בבית ירדה או מבחינים בכתמי עובש על האריחים עשויים לגלות כי אכן ישנה רטיבות מתחת לריצוף. מעבר לכך, לפעמים עשויים אריחים רופפים להצביע על קיומה של רטיבות מתחת לרצפה. בנוסף, עשוי ריח לא נעים בחללי הבית להוות סימן לכך שישנה רטיבות סמויה.

רטיבות מתחת לרצפה

 בכל מקרה בו מבחינים בסימנים אלו חשוב להזמין מומחה בתחום. בעל מקצוע שמתמחה באיתור רטיבות מתחת לרצפה ייעזר במצלמה תרמית. על מנת לבצע את עבודתו יסרוק בעל המקצוע את האריחים ואם ישנה רטיבות רבה – כזו שעוברת את התקן הישראלי, הוא יוכל לזהות זאת ולהציע טיפול מתאים. חשוב מאוד להזמין את בעל המקצוע במהירות על מנת למנוע מהרטיבות להתפשט ולגרום להחרפת המצב.

מדוע זה קורה? כיצד הצטברו מים מתחת לרצפה?

ניתן לומר כי קיימות שתי סיבות מרכזיות שעשויות לגרום להיווצרות מים כלואים מתחת לריצוף: הגורם הראשון שעשוי להוביל לכך הוא מצב בו לא מרחו רובה בעת הדבקת האריחים או אם השתמשו בחומר לא איכותי או אם המריחה בוצעה באופן שאינו מקצועי. כמו כן, הסיבה עשויה להיות אי התקנת פוגות בין האריחים. כל המצבים הללו עשויים להוביל לחדירה של מים בעת שטיפת הרצפה והרטבת הקרקע, הציוד והתשתיות. סיבה אחרת שעשויה להוביל לכליאת מים מתחת לריצוף עשויה להיגרם בשל הצפה וחדירה רבה של מים בשל בעיות בצנרת, חדירת מי גשם או בעיה במכונת הכביסה או המדיח. הפתרון לכל הסיטואציות הללו הוא ייבוש תת רצפתי המתבצע באמצעות מכונה לייבוש תת רצפתי.

ייבוש תת רצפתי - על התהליך

הבדיקה הראשונית היא בדיקת אחוזי הלחות במעבדה, באמצעות מכשור ייעודי לכך. כדי לדעת היכן ממוקמת הבעיה של הלחות, מבצעים מיפוי של השטח על ידי קידוח במקום נסתר באמצעות כוס יהלום לעומק של 40 ס"מ. בנוסף לכך מוציאים חלק מהתשתיות הקיימות מתחת לאריחים כדי לדעת עד כמה תשתיות החול ספוגות גם הן במים. כמו כן חייבים לדעת מהי הרמה של הלחות מעבר לתקן הישראלי שהוא % 3 במצע של סומסום ו – % 6 במצע של חול. לאחר מכן מתאימים תכנית עבודה מתאימה.